Array ( [type] => 8192 [message] => mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead [file] => /home/viablog/public_html/blog/tag.php [line] => 43 )  غذاهاي ايراني غذاهاي ايراني

مجله آشپزی دلتا

آش اسفناج، سبك و مقوي

آش اسفناج غذايي سبك و مقوي است كه با برنج، حبوبات و اسفناج پخته مي‌شود.

آش اسفناج يكي از آش‌هاي خوشمزه است كه راحت تهيه مي‌شود و به برطرف شدن سرماخوردگي كمك مي كند. در اين غذا از سبزي آش استفاده نمي‌شود و سبزي آن فقط اسفناج است. در صورتي كه فصل اسفناج نبود، مي‌توانيد از برگ چغندر براي تهيه اين آش استفاده كنيد.

مواد لازم تهيه آش اسفناج :
اسفناج: يك كيلو
برنج: نصف پيمانه
لوبيا چيتي: نصف پيمانه
عدس: يك پيمانه
ماش: نصف پيمانه
پياز: ۲ عدد
سير: ۳ حبه
كشك: يك قاشق غذاخوري
آويشن: يك قاشق چاي‌خوري
نمك، فلفل و زردچوبه به ميزان لازم
نعناع داغ به ميزان لازم

طرز تهيه آش اسفناج :
حبوبات را از شب قبل جداگانه خيس كنيد تا بهتر پخته شوند و نفخ آن‌ها از بين برود. در اين مدت يكي دو بار آب آن‌ها را عوض كنيد.

لوبيا را پس از خيس خوردن بپزيد و كنار بگذاريد.

پياز و سير را ريز خرد كرده و با مقداري روغن تفت دهيد تا طلايي شوند؛ سپس با عدس، ماش، برنج و ادويه‌ها به لوبياي پخته شده اضافه كنيد.

براي تهيه اين آش مي‌توان به جاي برنج از بلغور گندم يا جو استفاده كرد.

وقتي تمام مواد پخته و برنج له شد، اسفناج خرد شده را به آش افزوده، كمي شعله را زياد كنيد تا حدود بيست دقيقه بجوشد و لعاب بدهد؛ سپس حرارت را كم كنيد و در ظرف را ببنديد تا اسفناج بپزد.

 

در نيم ساعت پاياني پخت، مقداري نعناع داغ و يك قاشق كشك به آش افزوده، صبر كنيد تا خوب جا بيفتد.

وقتي آش آماده شد، آن را در كاسه بريزيد و با پياز داغ، نعناع داغ، سير داغ و كشك تزيين و سرو كنيد.

در صورت تمايل مي‌توانيد گوشت قلقلي درست كرده و هنگام سرو در آش بريزيد تا مجلسي شود.

براي ديدن مطالب بيشتر مجله آشپزي، مجله دلتا را بخوانيد.

 


برچسب:
امتیاز:
 
بازدید: <~PostViwe~>

+ نوشته شده: 1398/11/30 ساعت: ۱۲ توسط:deltafood :

مرغ ناردوني، خورشت ترش گيلاني

مرغ ناردوني نوعي خورشت گيلاني است كه طعم ترشي دارد.

مرغ ناردوني از غذاهاي معروف شمالي است كه بيشتر به عنوان خورشت و با كته سرو مي‌شود. اين غذا كه در آن از رب و دانه‌هاي انار استفاده شده، بسيار خوشمزه است و طعم ترش و لذيذي دارد. با مجله دلتا همراه باشيد تا با طرز تهيه مرغ ناردوني آشنا شويد.

مواد لازم تهيه مرغ ناردوني :
تكه‌هاي مرغ به تعداد لازم
رب انار: ۳ قاشق غذاخوري
پياز: يك عدد
زعفران دم كرده به ميزان لازم
دانه انار: يك پيمانه
نمك، فلفل و زردچوبه به ميزان لازم

طرز تهيه مرغ ناردوني :
در تابه‌اي تكه‌هاي مرغ را سرخ كنيد تا طلايي شوند. بهتر است در تهيه اين غذا از ران مرغ استفاده كنيد.

پياز را نگيني خرد كرده و در كمي روغن تفت دهيد تا سبك و نرم شود؛ سپس فلفل و زردچوبه را به آن افزوده و با هم تفت دهيد. چون رب انار نمك دارد، در اين مرحله نمك نريزيد تا غذا شور نشود. بهتر است از ادويه ديگري استفاده نكنيد تا طعم اصلي غذا حفظ شود.

پس از اينكه بوي خامي زردچوبه گرفته شد، ۳ قاشق غذاخوري رب انار به مواد افزوده و تفت دهيد. يك ليوان آب جوش در خورشت ريخته و نمك آن را اندازه كنيد.

 

مرغ‌هاي سرخ شده را در سس بگذاريد و روي آن‌ها مقداري زعفران دم كرده بريزيد. در تابه را ببنديد تا مرغ‌ها نيم‌پز شوند؛ سپس يك پيمانه انار دون شده را به خورشت افزوده، در تابه را ببنديد تا انار و مرغ با هم پخته شوند. بهتر است از انار شيرين با دانه‌هاي قرمز استفاده كنيد تا طعم و ظاهر غذا خوب شود.

خورشت ناردون آماده است؛ آن را با دانه‌هاي انار تزيين كرده و با كته و مخلفات شمالي مانند زيتون پرورده و سير ترشي سرو كنيد.

براي ديدن مطالب بيشتر مجله آشپزي، مجله دلتا را بخوانيد.


برچسب:
امتیاز:
 
بازدید: <~PostViwe~>

+ نوشته شده: 1398/11/26 ساعت: ۱۶ توسط:deltafood :

كباب بناب خانگي به شيوه آذربايجاني

كباب بناب يا كباب ساطوري از كباب‌هاي خوشمزه و پرطرفدار ايراني و متعلق به شهرستان بناب است كه با نام كباب آذربايجاني هم شناخته مي‌شود.

كباب بناب از گوشت تازه و چربي‌دار گوسفند، در اندازه‌اي بزرگتر از كباب كوبيده تهيه مي‌شود و هر پرس آن بر خلاف كباب كوبيده معمولاً يك سيخ است. تفاوت كباب بناب با كوبيده در اندازه، نحوه خرد كردن پياز و استفاده از سبزيجات معطر در آن است.

مواد لازم تهيه كباب بناب :
گوشت گوسفند: نيم كيلو
پياز: ۲ عدد
پيازچه: ۳ عدد
جعفري ساطوري: يك پيمانه
نمك و فلفل به ميزان لازم

طرز تهيه كباب بناب :
پيازها را ساطوري خرد كنيد؛ فقط مراقب باشيد آب آن‌ها درنيايد. مهمترين تفاوت كباب بناب با كوبيده در ساطوري كردن پياز است.

پيازچه و جعفري را هم ساطوري خرد كرده و كنار بگذاريد.

گوشت را دو بار چرخ كرده، در كاسه‌اي بزرگ بريزيد و كم كم پياز، سبزيجات، نمك و فلفل را به آن اضافه كنيد. گوشت را با مواد خوب ورز دهيد تا به خورد هم بروند و يكدست شوند. روي كاسه سلفون يا پلاستيك كشيده و يك ساعت زمان دهيد تا گوشت استراحت كند.

سپس دست خود را در آب گرم بزنيد و به اندازه يك كوفته از گوشت برداشته، در دست حالت دهيد و آن را وارد سيخ كنيد.

 

گوشت را آرام آرام در سيخ پخش و پهن كنيد. در آخر با دو انگشت با فاصله شيارهايي در گوشت ايجاد كنيد.

براي آماده كردن منقل، زغال‌ها را به صورت مساوي در آن پخش كنيد. در ابتدا كه سيخ‌ها را روي منقل مي‌گذاريد، آتش بايد در بالاترين درجه حرارت باشد. پس از چند دقيقه كه سيخ‌ها را روي آتش گذاشتيد، وقتي كباب تغيير رنگ داد، آن را برگردانيد تا طرف ديگر هم درست شود.

كباب بناب را با نان يا چلو و گوجه‌فرنگي كبابي سرو كنيد.

براي ديدن مطالب بيشتر مجله آشپزي، مجله دلتا را بخوانيد.

پيشنهاد مطالعه: براي آشنايي با كباب مخصوص اصفهان “برياني، كباب معروف اصفهاني” را مطالعه كنيد.


برچسب:
امتیاز:
 
بازدید: <~PostViwe~>

+ نوشته شده: 1398/11/23 ساعت: ۱۴ توسط:deltafood :

برياني، كباب معروف اصفهاني

برياني اصفهان از غذاهاي سنتي و معروف اين شهر است كه با گوشت گوسفندي درست مي‌شود.

برياني اصفهان درواقع نوعي كباب است كه با نان محلي سرو مي‌شود. در تهيه اين غذا از دنبه استفاده شده و از اين رو برياني غذاي چربي است.

مواد لازم تهيه برياني اصفهان :
گوشت سردست گوسفندي: ۵۰۰ گرم
دنبه: ۵۰ گرم
جگر سفيد: ۱۰۰ گرم
پياز: ۲ عدد
پودر دارچين: يك قاشق چاي‌خوري
نعناع خشك: يك قاشق چاي‌خوري
نمك و فلفل به ميزان لازم
زعفران دم كرده: يك قاشق چاي‌خوري
خلال پسته و بادام و مغز گردو براي تزيين

طرز تهيه برياني اصفهان :
يكي از پيازها را نگيني خرد كرده و در روغن تفت دهيد تا سرخ شود.

در قابلمه‌اي گوشت سردست گوسفندي و دنبه را با ۴ ليوان آب روي شعله ملايم بگذاريد تا مغز پخت شوند؛ وقتي گوشت خوب پخته شد، مقداري از آب آن را كنار بگذاريد.

گوشت و دنبه را با هم چرخ كرده، زعفران دم كرده، نعناع خشك، نمك و فلفل را به آن افزوده، مخلوط را دوباره چرخ كنيد.

در قابلمه‌اي پياز ديگر را نگيني خرد كرده و با جگر سفيد، دو ليوان آب، نمك و فلفل روي شعله ملايم بگذاريد تا جگر بپزد؛ وقتي جگر پخته و آب آن تبخير شد، پياز و جگر را در همان قابلمه تفت دهيد. جگر را هم چرخ كرده، كنار بگذاريد.

 

گوشت و دنبه چرخ شده را مانند همبرگر شكل داده و روي آن دارچين بريزيد؛ سپس دو طرف آن را در روغن سرخ كنيد.

وقتي برياني آماده شد، آن را روي نان بگذاريد و كمي از آب گوشت كنار گذاشته شده روي نان بريزيد.

مخلوط چرخ شده جگر سفيد و پياز را با خلال پسته و بادام و مغز گردو تزيين و برياني را با پياز و سبزي خوردن سرو كنيد.

براي ديدن مطالب بيشتر مجله آشپزي، مجله دلتا را بخوانيد.


برچسب:
امتیاز:
 
بازدید: <~PostViwe~>

+ نوشته شده: 1398/11/21 ساعت: ۱۱ توسط:deltafood :

آلبالو پلو ، اصيل و مجلسي

آلبالو پلو از غذاهاي اصيل ايراني است كه بيشتر در مجالس و مهماني‌ها سرو مي‌شود.

آلبالو پلو غذايي خوش‌طعم و ملس است كه هم با مرغ و هم با گوشت قلقلي درست مي‌شود. با اينكه آلبالو مخصوص فصل تابستان است؛ ولي با فريزري كردن آن، مي‌توان در تمام ايام سال اين غذاي خوشمزه را طبخ كرد. طرز تهيه آلبالو پلو مجلسي را در مجله دلتا بخوانيد.

مواد لازم تهيه آلبالو پلو :
برنج: ۴ پيمانه
شكر: ۲۵۰ گرم
آلبالو: ۵۰۰ گرم
زعفران دم كرده به ميزان لازم

طرز تهيه آلبالو پلو:
آلبالو را بشوييد و صبر كنيد تا آب آن گرفته شود؛ سپس هسته آن را بگيريد. اگر هسته گير نداريد، از ني براي درآوردن هسته آلبالو استفاده كنيد.

آلبالوهاي هسته گرفته را در ظرفي ريخته و شكر را لابه‌لاي آن‌ها بپاشيد. معمولا مقدار شكر نصف مقدار آلبالو است كه بنا به ذائقه مي‌توانيد آن را كم يا زياد كنيد.

روي ظرف را بپوشانيد و يك شب در يخچال بگذاريد تا آلبالو آب بيندازد.

آلبالوها را در قابلمه بريزيد و روي شعله ملايم بگذاريد تا جوش بيايد. از زمان جوش آمدن حدود ۱۰ دقيقه آلبالوها را بجوشانيد. در اين فاصله كف روي آن را با قاشق برداريد.

با كفگير سوراخ‌دار آلبالوها را از شربت جدا كنيد؛ سپس ۱۰ دقيقه ديگر شربت را به تنهايي بجوشانيد تا كمي قوام پيدا كند. پس از قوام آمدن، آن را كنار بگذاريد تا خنك شود.

 

برنج را چند ساعت با آب و نمك خيس كنيد. آن را در آب در حال جوش ريخته و وقتي كمي نرم شد، آبكش كنيد. بهتر است براي آلبالو پلو برنج را كمي زنده آبكش كنيد تا در زمان دم كشيدن شفته نشود.

كف قابلمه ته‌ديگ نان يا سيب‌زميني بگذاريد. لايه لايه برنج و آلبالو بريزيد تا مواد تمام شوند.

مي‌توانيد مقداري از آلبالوي پخته شده را براي تزيين آلبالو پلو نگه داريد.

وقتي برنج بخار كرد، دمكني بگذاريد تا غذا دم بكشد و آماده شود.

وقتي برنج دم كشيد، مقداري از آن را با زعفران دم كرده و شربت آلبالو مخلوط و براي تزيين استفاده كنيد.

آلبالو پلو را بنا به سليقه مي‌توانيد با مرغ زعفراني يا گوشت قلقلي سرو كنيد.

براي ديدن مطالب بيشتر مجله آشپزي، مجله دلتا را بخوانيد.


برچسب:
امتیاز:
 
بازدید: <~PostViwe~>

+ نوشته شده: 1398/11/19 ساعت: ۱۵ توسط:deltafood :

اشكنه ، خوراك سنتي ايراني

اشكنه از غذاهاي قديمي ايراني است كه در گذشته در روزهاي سرد سال يا زمان‌هايي كه غذاي بدون گوشت مقوي مي‌خواستند، طبخ مي‌شد.

اشكنه در واقع نوعي خوراك است كه انواع گوناگوني دارد و در هر شهري به يك شكل تهيه مي‌شود؛ البته نوع رايج اين غذا اشكنه پياز است كه با سيب‌زميني و تخم‌مرغ درست مي‌شود.

مواد لازم تهيه اشكنه :
پياز: ۲ عدد
سيب‌زميني: ۲ عدد
تخم‌مرغ: ۲ عدد
شنبليله خشك: ۲ قاشق غذاخوري
آرد گندم: يك قاشق سوپ‌خوري
رب گوجه‌فرنگي: يك قاشق غذاخوري
كره: ۱۰۰ گرم
نمك و زردچوبه به ميزان لازم

طرز تهيه اشكنه :
پياز را خرد كرده و با كره سرخ كنيد تا طلايي شود؛ سپس شنبليله خشك را كه از قبل در آب خيس كرده‌ايد، به پياز داغ افزوده و با آن تفت دهيد.

در كاسه‌اي آرد را با مقداري آب حل كنيد تا رقيق و يكدست شود. مراقب باشيد آرد گوله گوله نشود. آرد رقيق شده را با نمك، زردچوبه و رب گوجه‌فرنگي به پياز و شنبليله بيفزاييد.

سيب‌زميني‌ها را پس از پوست گرفتن، نگيني خرد كرده و با مقداري آب به مواد اضافه كنيد. در قابلمه را ببنديد تا سيب‌زميني‌ها با شعله ملايم بپزند. وقتي غذا آماده شد، دو عدد تخم‌مرغ را در كاسه‌اي شكسته و با چنگال هم بزنيد تا حالت چسبندگي آن‌ها از بين برود و خوب رقيق شود. بعد همين طور كه مواد در قابلمه در حال جوشيدن هستند، تخم‌مرغ‌ها را افزوده و سريع هم بزنيد تا كاملا يكدست شوند. پس از ۵ دقيقه زير شعله را خاموش كنيد.

 

در صورت تمايل مي‌توانيد تخم‌مرغ‌ها را در قابلمه بشكنيد. در اين صورت اصلا مواد را هم نزنيد تا تخم‌مرغ‌ها درسته پخته شوند.

اشكنه را در كاسه مناسبي بريزيد و با نان سنگك، سبزي خوردن و ترشي سرو كنيد.

براي ديدن مطالب بيشتر مجله آشپزي، مجله دلتا را بخوانيد.


برچسب:
امتیاز:
 
بازدید: <~PostViwe~>

+ نوشته شده: 1398/11/16 ساعت: ۱۳ توسط:deltafood :

خرما پلو اهوازي با مرغ

خرما پلو يك غذاي اصيل اهوازي است كه به دليل داشتن خرما، بسيار مقوي است و با گوشت چرخ كرده يا مرغ درست مي‌شود.

خرما پلو يك غذاي شيرين و مجلسي جنوبي و مناسب كساني است كه به غذاهاي شيرين علاقه دارند. اگر براي اولين بار است كه اسم اين غذا را مي‌شنويد، با مجله دلتا همراه باشيد تا با طرز تهيه خرما پلو آشنا شويد.

مواد لازم تهيه خرما پلو :
برنج: ۴ پيمانه
سينه مرغ: ۵۰۰ گرم
پياز: يك عدد
خرما: ۲۰۰ گرم
زعفران دم كرده به ميزان لازم
نمك، فلفل و ادويه به ميزان لازم
كره: ۱۰۰ گرم
كشمش پلويي، زرشك، خلال پسته و خلال بادام براي تزيين

طرز تهيه خرما پلو :
خرماها را برش زده و هسته آن‌ها را جدا كنيد. در تابه‌اي مقداري كره ريخته و خرماها را در آن تفت دهيد تا سرخ شوند.

برنج را چند ساعت در آب و نمك خيس كنيد؛ سپس در آب در حال جوش بريزيد و وقتي برنج كمي نرم شد، آن را آبكش كنيد. برنج را روي شعله ملايم بگذاريد تا دم بكشد و آماده شود. بهتر است از سيب زميني براي ته‌ديگ استفاده كنيد.

پياز را خرد كرده و با روغن تفت دهيد تا سرخ شود. تكه‌هاي مرغ را با نمك، فلفل و ادويه‌هاي دلخواه به آن افزوده، تفت دهيد تا مرغ طعم بگيرد و سرخ شود.

پس از سرخ شدن، شعله را كم كنيد و در تابه را ببنديد تا مرغ مغزپخت شود. زمان دقيق پخت بستگي به سايز تكه‌هاي مرغ دارد.

برنج را پس از دم كشيدن و آماده شدن، در ديس بكشيد و خرما و مرغ سرخ شده را لابه‌لاي آن بريزيد. در آخر روي غذا را با كشمش پلويي، زرشك، خلال پسته و خلال بادام تزيين كنيد.

براي ديدن مطالب بيشتر مجله آشپزي، مجله دلتا را بخوانيد.

 


برچسب:
امتیاز:
 
بازدید: <~PostViwe~>

+ نوشته شده: 1398/11/16 ساعت: ۱۲ توسط:deltafood :

آش عباسعلي كرمانشاهي

طرز تهيه آش عباسعلي را در مجله دلتا بخوانيد.

آش عباسعلي يك آش محلي كرمانشاهي است. گفته مي‌شود ۲۰۰ سال پيش فردي به نام عباسعلي نذر داشته كه اين آش را به روزه داران بدهد. آش عباسعلي كه با گوشت، حبوبات، برنج و گندم درست مي‌شود، بافت غليظ و كشداري دارد و بسيار مقوي است.

مواد لازم تهيه آش عباسعلي :
گوشت گوسفندي: ۳۰۰ گرم
برنج، عدس، نخود، لوبيا سفيد و لوبيا چيتي: از هر كدام ۱۰۰ گرم
گندم پوست كنده: يك و نيم پيمانه
پياز: ۴ عدد
سير: يك بوته
روغن حيواني: نصف پيمانه
سبزي آش: يك كيلو
نمك، فلفل و زردچوبه به ميزان لازم
كشك و نعناع داغ براي تزيين

طرز تهيه آش عباسعلي :
حبوبات را از شب قبل خيس كرده و در اين مدت چند بار آب آن‌ها را عوض كنيد. اين كار باعث مي‌شود نفخ آن‌ها از بين برود و زودتر پخته شوند.

حبوبات را پس از خيس خوردن، با هم بپزيد.

برنج را هم چند ساعت در آب و نمك خيس كنيد.

گوشت را جداگانه بپزيد و پس از پختن، آن را ريش ريش كنيد.
سپس گندم پوست كنده را بپزيد و وقتي كمي نرم شد، برنج را به آن اضافه كنيد تا با هم پخته شوند.

 

حبوبات، گوشت، گندم و برنج پخته شده را با مقداري آب در يك قابلمه بزرگ بريزيد و روي شعله ملايم بگذاريد. سبزي آش، نمك، فلفل و زردچوبه را به آش بيفزاييد. اين آش هرچه تندتر باشد، خوشمزه‌تر مي‌شود.

اگر دوست داريد آش خيلي تند باشد، در آن فلفل قرمز بريزيد.
پيشنهاد مطالعه: براي آشنايي با خورشت محلي كرمانشاهي ” خورشت خلال كرمانشاهي “ را مطالعه كنيد.

سير و پياز را خرد كرده و با روغن تفت دهيد تا سرخ شوند. سپس آن‌ها را با روغن حيواني در آش بريزيد.

وقتي گندم و برنج كاملاً له شدند، آش آماده است. آن را در ظرف بريزيد و با پيازداغ، نعناع داغ و كشك تزيين كنيد.

براي ديدن مطالب بيشتر مجله آشپزي مجله دلتا را بخوانيد.

 


برچسب:
امتیاز:
 
بازدید: <~PostViwe~>

+ نوشته شده: 1398/11/6 ساعت: ۱۴ توسط:deltafood :

آش عباسعلي كرمانشاهي

طرز تهيه آش عباسعلي را در مجله دلتا بخوانيد.

آش عباسعلي يك آش محلي كرمانشاهي است. گفته مي‌شود ۲۰۰ سال پيش فردي به نام عباسعلي نذر داشته كه اين آش را به روزه داران بدهد. آش عباسعلي كه با گوشت، حبوبات، برنج و گندم درست مي‌شود، بافت غليظ و كشداري دارد و بسيار مقوي است.

مواد لازم تهيه آش عباسعلي :
گوشت گوسفندي: ۳۰۰ گرم
برنج، عدس، نخود، لوبيا سفيد و لوبيا چيتي: از هر كدام ۱۰۰ گرم
گندم پوست كنده: يك و نيم پيمانه
پياز: ۴ عدد
سير: يك بوته
روغن حيواني: نصف پيمانه
سبزي آش: يك كيلو
نمك، فلفل و زردچوبه به ميزان لازم
كشك و نعناع داغ براي تزيين

طرز تهيه آش عباسعلي :
حبوبات را از شب قبل خيس كرده و در اين مدت چند بار آب آن‌ها را عوض كنيد. اين كار باعث مي‌شود نفخ آن‌ها از بين برود و زودتر پخته شوند.

حبوبات را پس از خيس خوردن، با هم بپزيد.

برنج را هم چند ساعت در آب و نمك خيس كنيد.

گوشت را جداگانه بپزيد و پس از پختن، آن را ريش ريش كنيد.
سپس گندم پوست كنده را بپزيد و وقتي كمي نرم شد، برنج را به آن اضافه كنيد تا با هم پخته شوند.

 

حبوبات، گوشت، گندم و برنج پخته شده را با مقداري آب در يك قابلمه بزرگ بريزيد و روي شعله ملايم بگذاريد. سبزي آش، نمك، فلفل و زردچوبه را به آش بيفزاييد. اين آش هرچه تندتر باشد، خوشمزه‌تر مي‌شود.

اگر دوست داريد آش خيلي تند باشد، در آن فلفل قرمز بريزيد.
پيشنهاد مطالعه: براي آشنايي با خورشت محلي كرمانشاهي ” خورشت خلال كرمانشاهي “ را مطالعه كنيد.

سير و پياز را خرد كرده و با روغن تفت دهيد تا سرخ شوند. سپس آن‌ها را با روغن حيواني در آش بريزيد.

وقتي گندم و برنج كاملاً له شدند، آش آماده است. آن را در ظرف بريزيد و با پيازداغ، نعناع داغ و كشك تزيين كنيد.

براي ديدن مطالب بيشتر مجله آشپزي مجله دلتا را بخوانيد.

 


برچسب:
امتیاز:
 
بازدید: <~PostViwe~>

+ نوشته شده: 1398/11/6 ساعت: ۱۴ توسط:deltafood :

قارچ پلو ، غذاي جديد و خوش طعم

طرز تهيه قارچ پلو را در مجله دلتا بخوانيد.

قارچ پلو از غذاهاي بسيار خوشمزه است كه به شيوه‌هاي گوناگون مصرف مي‌شود. اگر مي‌خواهيد به برنامه غذايي خود تنوع دهيد، حتماً قارچ پلو را در غذاهاي خود در نظر بگيريد و از درست كردن آن غافل نشويد.

مواد لازم تهيه قارچ پلو :
برنج: ۲ پيمانه
پياز: يك عدد
سير: يك حبه
قارچ: ۵۰۰ گرم
فلفل دلمه‌اي: يك عدد
نمك، فلفل، زردچوبه و ادويه به ميزان لازم
زرشك در صورت تمايل
طرز تهيه قارچ پلو :
سير و پياز را نگيني خرد كرده و در كمي روغن سرخ كنيد. نمك، فلفل، زردچوبه و ادويه‌هاي دلخواه را با مواد تفت دهيد.

قارچ را ورقه‌اي خرد كنيد. البته اگر قارچ‌ها كوچك هستند، مي‌توانيد آن‌ها را خرد نكرده و درسته استفاده كنيد.

قارچ را به سير و پياز افزوده، تفت دهيد تا آب آن كشيده شود.

فلفل دلمه‌اي را هم پس از خرد كردن، به مواد بيفزاييد. در صورت تمايل مي‌توانيد مقداري زرشك به مواد اضافه كنيد.

پيشنهاد مطالعه: براي آشنايي با انواع پلو ” كشمش پلو با مرغ مجلسي “ را مطالعه كنيد.

برنج را پس از خيس كردن در آب و نمك، در آب جوش بريزيد و وقتي كمي نرم شد، آن را آبكش كنيد. سپس در قابلمه برنج و مواد را به صورت لايه لايه ريخته و آن را دم كنيد.

براي ته‌ديگ مي‌توانيد از نان، برنج يا سيب زميني استفاده كنيد.


قارچ پلو با مرغ :
مرغ را با يك پياز پخته و خرد كنيد؛ سپس آن را سرخ كرده و وقتي طلايي شد، با مواد مخلوط كنيد. در آخر مواد را لابه‌لاي برنج دم كنيد.

قارچ پلو با گوشت قلقلي :
گوشت چرخ‌كرده را با يك پياز رنده شده و كمي نمك و فلفل ورز دهيد. سپس آن‌ها را به صورت كوفته قلقلي درآورده و در روغن سرخ كنيد.

گوشت قلقلي‌هاي آماده شده را با مواد مخلوط كرده و لابه‌لاي برنج دم كنيد.

براي ديدن مطالب بيشتر مجله آشپزي مجله دلتا را بخوانيد.


برچسب:
امتیاز:
 
بازدید: <~PostViwe~>

+ نوشته شده: 1398/11/1 ساعت: ۱۵ توسط:deltafood :

بفرماييد شامي كباب ترد و خوشمزه

شامي كباب غذايي اصيل و خوشمزه است كه در همه شهرهاي ايران درست مي‌شود.

شامي كباب از غذاهاي سنتي ايراني است كه شباهت زيادي به كتلت دارد. طرز تهيه شامي ساده است، ولي نكاتي دارد كه با رعايت آن‌ها مي‌توانيد يك شامي ترد و خوشمزه درست كنيد، بدون آن كه وا برود.

در اين مطلب با مجله دلتا همراه باشيد تا با فوت و فن پخت يك شامي كباب عالي آشنا شويد.

مواد لازم تهيه شامي كباب :
گوشت چرخ‌كرده: ۳۰۰ گرم
پياز: يك عدد
لپه: نصف ليوان
سيب زميني: ۲ عدد
تخم مرغ: يك عدد
آرد نخودچي: يك قاشق غذاخوري
مرزه خشك: يك قاشق مرباخوري
نمك، فلفل و زردچوبه به ميزان لازم

طرز تهيه شامي كباب :
لپه را از چند ساعت قبل خيس كنيد تا نفخ آن از بين برود و خوب پخته شود.

پس از خيس خوردن، لپه را آبكش كرده و با مخلوط‌كن يا غذاساز آن را له كنيد.

اگر فرصت خيس كردن لپه را نداريد، آن را بپزيد و وقتي كمي نرم شد، در مخلوط‌كن بريزيد.
سيب‌ زميني‌ را آبپز كنيد؛ سپس آن را رنده كرده و كنار بگذاريد.

پياز را هم ريز رنده كرده، آب آن را بگيريد و به سيب زميني بيفزاييد.
سپس گوشت چرخ‌كرده را با نمك، فلفل و زردچوبه به مواد افزوده و آن‌ها را خوب ورز دهيد.

وقتي مواد يكدست و منسجم شدند، آرد نخودچي و لپه‌ را اضافه كرده و به ورز دادن ادامه دهيد.

پيشنهاد مطالعه: اگر مي‌خواهيد فوت و فن‌هاي پخت يك ته چين حرفه‌اي را بدانيد، مطلب ۱۳ نكته در پخت انواع ته چين را مطالعه كنيد.
در آخر تخم‌مرغ و مرزه خشك را بيفزاييد و دوباره ورز دهيد.


در تابه‌اي مقداري روغن ريخته، روي شعله بگذاريد تا داغ شود؛ سپس به اندازه يك نارنگي كوچك از مواد برداشته، در دست به شكلي كه دوست داريد صاف كنيد و در روغن بيندازيد. توجه داشته باشيد كه شامي‌ها بايد در روغن شناور باشند تا خوب سرخ و مغزپخت شوند.

شامي‌ها را پس از آماده شدن، روي دستمال بگذاريد تا روغن اضافي آن‌ها خارج شود؛ سپس آن‌ها را تزيين و سرو كنيد.
براي ديدن مطالب بيشتر مجله آشپزي مجله دلتا را بخوانيد.

 


برچسب:
امتیاز:
 
بازدید: <~PostViwe~>

+ نوشته شده: 1398/11/1 ساعت: ۱۵ توسط:deltafood :

مرباي كيوي ، چاشني چند كاره

مرباي كيوي فقط يك مربا نيست و مصارف گوناگون دارد.

مرباي كيوي يكي از مرباهايي است كه چندين كاربرد دارد. از اين مربا علاوه بر صبحانه، براي تزيين كيك و دسر و يك اردو در مهماني‌ها و مجالس استفاده مي‌شود. اين مربا طعم ملس و خوبي دارد و در تمام فصل‌هاي سال مي‌توان آن را درست كرد.

مواد لازم تهيه مرباي كيوي :
كيوي: نيم كيلو
شكر: نيم كيلو
وانيل در صورت تمايل

طرز تهيه مرباي كيوي :
كيوي‌ها را خوب بشوييد و پوست آن‌ها را بگيريد. بهتر است از كيوي‌هاي سفت استفاده كنيد.

كيوي‌ها را از عرض به صورت دايره و به ضخامت نيم سانت ورق ورق كنيد.

حتماً كيوي‌ها را از عرض ببريد تا شكل زيباي آن‌ها حفظ شود.

در قابلمه يك لايه كيوي چيده و شكر روي آن‌ها بپاشيد و اين كار را ادامه دهيد تا كيوي‌ها تمام شوند.

در تهيه اين مربا از روش شكرپاشي استفاده شده و چون در آن آب ريخته نمي‌شود و با آبي كه كيوي پس مي‌دهد، پخته مي‌شود، به همين دليل تا دو سال ماندگاري دارد.
قابلمه را حدود ۸ ساعت در يخچال بگذاريد تا شكر آب شده و به خورد كيوي برود.

چون كيوي ترش است، اين مربا شكرك نمي‌زند و به افزودن جوهرليمو نيازي نيست.

 

در صورت تمايل مي‌توانيد در مرباي كيوي از وانيل استفاده كنيد.

پيشنهاد مطالعه: براي آشنايي با طرز تهيه يك مرباي خاص و خوشمزه، مطلب مرباي زغال اخته، صبحانه اي متفاوت را مطالعه كنيد.

سپس قابلمه را روي شعله گذاشته تا كيوي بپزد و شربت آن غليظ شود. اين كار حدود ۲۰ دقيقه طول مي‌كشد.

اگر از كيوي خيلي رسيده استفاده مي‌كنيد، حتماً به زمان پخت توجه داشته باشيد كه زياد له نشود.
پس از گذشت اين مدت، مربا آماده است. آن را در ظرف شيشه‌اي ريخته و در يخچال نگهداري كنيد.

در صورت تمايل مي‌توانيد بگذاريد مربا زياد روي شعله بماند تا له شود و حالت مارمالاد بگيرد.

براي ديدن مطالب بيشتر مجله آشپزي مجله دلتا را بخوانيد.


برچسب:
امتیاز:
 
بازدید: <~PostViwe~>

+ نوشته شده: 1398/10/28 ساعت: ۱۳ توسط:deltafood :

رازهاي فسنجون حرفه اي

خورشت فسنجان يكي از اصيل‌ترين خورشت‌هاي ايراني بسيار خوشمزه است كه بيشتر در مهماني‌ها و مجالس رسمي سرو مي‌شود.

خورشت فسنجان يك خورشت شيك و مجلسي ايراني است كه در بيشتر مجالس و عروسي‌ها سرو مي‌شود. اين خورشت با رب انار و گردو طبخ شده و بسيار مفيد و مغذي است. طبخ اين خورشت در ظاهر ساده است، اما يك فسنجان عالي فوت و فن‌هايي دارد كه به كار بردن آن‌ها در طعم و جا افتادن خورشت تأثيرگذار است.

براي آشنايي با راز و رمزهاي يك فسنجان حرفه اي و جاافتاده، با مجله دلتا همراه باشيد.

مواد لازم تهيه خورشت فسنجان :
گردو: ۵۰۰ گرم
پياز: ۲ عدد
زعفران دم‌كرده: ۲ قاشق چاي‌خوري
رب انار به ميزان لازم
مرغ يا گوشت چرخ كرده به ميزان لازم
شكر، نمك و فلفل به ميزان لازم

طرز تهيه خورشت فسنجان :
مغز گردو را با چرخ گوشت يا غذاساز چرخ كنيد.

پياز را ريز رنده كرده و با مقدار كمي روغن تفت دهيد. كمي نمك و فلفل به آن افزوده و گردو را اضافه كنيد.

گردو و پياز را خوب با هم تفت دهيد. مراقب باشيد گردو نسوزد. وقتي گردو تغيير رنگ داد. حدود ۸ ليوان آب در قابلمه بريزيد و بگذاريد با حرارت كم ريز بجوشد و به روغن بيفتد. خورشت را هر چند دقيقه يك ‌بار هم بزنيد تا ته نگيرد.

هر ده دقيقه يك بار يك قاشق آب‌ سرد يا تكه كوچكي يخ به خورشت اضافه كنيد تا بهتر به روغن بيفتد.
براي اينكه فسنجان خوش عطر شود، يك عدد سيب يا به يا گلابي را ريز رنده كرده و در خورشت بريزيد.

براي كم كردن گرمي طبع گردو و لعاب انداختن فسنجان، مي‌توانيد كدو حلوايي را بپزيد و در خورشت بريزيد.

پيشنهاد مطالعه: براي آشنايي با فسنجان شمالي، مطلب اناربيج، خورشت فسنجان گيلاني را مطالعه كنيد.

براي لعاب انداختن فسنجان، از هويج پخته و رنده شده هم مي‌توان استفاده كرد.

پس از حدود دو ساعت كه گردو خوب پخته شد، رب انار را با مقداري شكر بيفزاييد. سپس زعفران دم كرده را افزوده و چاشني خورشت را بسنجيد،  اگر خورشت ملس دوست داريد، مقدار كمي شكر و اگر شيرين دوست داريد، مقدار بيشتري شكر اضافه كنيد.

افزودن شكر به فسنجان، علاوه بر طعمي كه به خورشت مي‌دهد، باعث خوش رنگ شدن و شفافيت آن هم مي‌شود.

يك راه ديگر براي خوش رنگ شدن فسنجان آن است كه پس از ريختن رب انار در خورشت، دو عدد شكلات كاكائويي خالص به آن اضافه كنيد. براي اين كار، به جاي شكلات‌هاي بسته بندي شده، از شكلات‌هاي تخته‌اي كه در لوازم قنادي‌ها است، استفاده كنيد.


فسنجان با مرغ :
اگر مي‌خواهيد خورشت را با مرغ درست كنيد، مرغ را با پياز و نمك بپزيد و پس از پختن و صاف كردن آب آن، نيم ساعت آخر پخت در خورشت بريزيد.

مرغ را مي‌توانيد به تكه‌هاي خيلي كوچك و يكسان تقسيم كنيد يا به صورت تكه‌اي با استخوان در خورشت بريزيد.


فسنجان با گوشت :
اگر هم مي‌خواهيد خورشت را با گوشت قلقلي درست كنيد، گوشت چرخ كرده را با پياز رنده شده، نمك، فلفل و زردچوبه مخلوط كرده و كوفته ريزه درست كنيد. سپس با روغن مايع در ‌تابه تفت دهيد تا كوفته‌ ها آماده شوند. بعد در خورشت ريخته و نيم ساعت ديگر خورشت را با حرارت كم بگذاريد تا مزه گوشت و خورشت مخلوط شود.

برخي فسنجان را با گوشت تكه‌اي هم درست مي‌كنند كه البته زياد مرسوم نيست.

خورشت آماده و جا افتاده را مي‎توان بدون مرغ و گوشت در فريزر گذاشت و هنگام سرو با گوشت يا مرغ مصرف كرد.

براي ديدن مطالب بيشتر مجله آشپزي مجله دلتا را بخوانيد.


برچسب:
امتیاز:
 
بازدید: <~PostViwe~>

+ نوشته شده: 1398/10/28 ساعت: ۱۳ توسط:deltafood :

۱۳ نكته در پخت انواع ته چين

براي آشنايي با فوت و فن پخت انواع ته چين با مجله دلتا همراه باشيد.

ته چين يكي از غذاهاي ايراني پرطرفدار است كه انواع گوناگوني دارد. در تهيه ته چين هم از فر و هم از گاز مي‌توان استفاده كرد. انواع ته چين با مواد مختلفي درست مي‌شوند، اما شيوه پخت آن‌ها تقريبا يكي است. با رعايت چند نكته كليدي مي‌توانيد بهترين ته چين را درست كرده و از آن لذت ببريد.

نكته ۱ :
اولين نكته‌اي كه بايد در تهيه اين غذا در نظر داشته باشيد آن است كه مرغ‌ يا گوشت را با آب كم و كمي ادويه آبپز كنيد تا خوشمزه‌تر شود. سپس آن‌ها را ريش‌ ريش كرده و به مايه ته‌ چين اضافه كنيد.

نكته ۲ :
ته چين را در فر درست كنيد تا ميزان روغن مصرفي كمتر و غذا خوش‌طعم‌تر شود.

نكته ۳ :
براي خوش‌عطر كردن اين غذا از كره يا روغن حيواني استفاده كنيد. به اين صورت كه وقتي ته چين آماده شد، كمي كره يا روغن روي آن بريزيد.


نكته ۴ :
ته چين را در ظرفي كه ارتفاع كمي دارد آماده كنيد. با اين روش ته ديگ بيشتر و برشته‌تري داريد.

نكته ۵ :
مرغ يا گوشت ته چين بايد كاملا مغزپخت شده و آب آن به خورد گوشت يا مرغ رفته باشد. مرغ يا گوشت پخته براي ته چين مناسب‌تر است و استفاده از گوشت يا مرغ سرخ شده پيشنهاد نمي‌شود.

نكته ۶ :
بهتر است در تهيه ته چين فقط از زرده تخم مرغ استفاده كنيد. به ازاي يك تخم مرغ كامل، دو عدد زرده تخم مرغ جايگزين مي‌شود.

پيشنهاد مطالعه: براي آشنايي با يك ته چين خاص، مطلب ته چين بوقلمون، باب دل مشكل پسندان را مطالعه كنيد.

نكته ۷ :
در تهيه ته چين از ماست چكيده يا خامه‌اي استفاده كنيد تا غذا لذيذتر شود.


نكته ۸ :
به ازاي هر يك ليوان برنج آبكشي شده، يك ليوان ماست نياز است.

نكته ۹ :
براي تهيه ته چين حتما از زعفران مرغوب استفاده كنيد تا عطر آن در غذا به خوبي احساس شود. زعفران را دم كرده و سپس به غذا اضافه كنيد.

نكته ۱۰ :
سس زعفراني را مي‌توانيد با كل برنج يا نصف با برنج و نصف با گوشت يا مرغ ريش ريش شده مخلوط كنيد.


نكته ۱۱ :
ته چين بايد با حرارت بسيار ملايم و يكنواخت و در مدت زمان يك تا دو ساعت آماده شود.

نكته ۱۲ :
براي پخت ته چين در فر، آن را داخل قالبي كه مي‌خواهيد بريزيد و روي آن را با آلومينيوم بپوشانيد. سپس روي آلومينيوم با چاقو چند سوراخ ايجاد كنيد و ظرف را در فر با دماي متوسط بگذاريد.

نكته ۱۳ :
براي تهيه ته چين قالبي، مايه ته چين را در قالب‌هاي كوچك بريزيد و روي سيني فر بگذاريد.

براي ديدن مطالب بيشتر مجله آشپزي مجله دلتا را بخوانيد.


برچسب:
امتیاز:
 
بازدید: <~PostViwe~>

+ نوشته شده: 1398/10/28 ساعت: ۱۲ توسط:deltafood :

بفرماييد باقالي قاتوق با مرغانه

باقالي قاتوق يكي از انواع خورشت هاي شمالي است.

باقالي قاتوق يكي از غذاهاي محبوب شمالي است كه با نوعي باقالي مخصوص به نام پاچه باقلا درست مي‌شود. اين غذا كه نوعي خورشت به حساب مي‌آيد، هم با كته و هم با نان سرو مي‌شود. براي آشنايي با اينكه باقالي قاتوق چگونه درست مي‌شود ، با مجله دلتا همراه باشيد.

مواد لازم براي تهيه باقالي قاتوق :
پاچه باقلا: ۳۰۰ گرم
سير: ۴ حبه
شويد: يك و نيم قاشق غذاخوري
تخم مرغ: يك عدد
نمك، فلفل و زردچوبه به ميزان لازم
روغن يا كره : ۲ قاشق غذاخوري

طرز تهيه باقالي قاتوق :
پاچه باقلا را چند ساعت در آب خيس كرده و در طول اين مدت آب آن را چند بار عوض كنيد تا نفخ آن از بين برود.

سير را خرد كرده و با كمي روغن تفت دهيد. اين كار عطر خوبي به خورشت مي‌دهد.

پاچه باقلا را پس از آبكش كردن، به سير افزوده و در آن نمك، فلفل و زردچوبه بريزيد. مواد را كمي تفت دهيد تا به خورد هم بروند.

اگر از پاچه باقلاي تازه استفاده مي‌كنيد، مدت زمان پخت خورشت را كمتر كنيد. زيرا باقلاي تازه زود پخته مي‌شود و اگر اين مورد رعايت نشود، باقلا در خورشت له مي‌شود.
شويد را به مواد بيفزاييد. مصرف شويد در اين خورشت بايد كاملا به اندازه باشد. چون علت تلخ شدن باقالي قاتق شويد زياد است.

مواد را تفت دهيد تا بوي شويد بلند شود؛ سپس چند ليوان آب جوش در قابلمه بريزيد.

۲۰ دقيقه زمان بدهيد تا باقلاها بپزند.

پيشنهاد مطالعه: براي آشنايي با يك دسر گيلاني خوشمزه، مطلب رشته خوشكار، شيريني گيلاني را مطالعه كنيد.

پس از گذشت اين مدت، يك عدد تخم مرغ بشكنيد و در قابلمه بريزيد. اصلا خورشت را هم نزنيد، چون تخم مرغ بريده بريده شده و شكل اصلي خود را از دست مي‌دهد.

 

اين خورشت نبايد آبدار باشد. وقتي آب آن جمع شد و به غلظت مناسب رسيد، آماده است.

آن را با كته يا نان و انواع مخلفات شمالي سرو كنيد.

برخي در كنار اين خورشت ماهي شور يا ماهي دودي هم مي‌گذارند.

براي ديدن مطالب بيشتر مجله آشپزي مجله دلتا را بخوانيد.


برچسب:
امتیاز:
 
بازدید: <~PostViwe~>

+ نوشته شده: 1398/10/24 ساعت: ۱۵ توسط:deltafood :

كشمش پلو با مرغ مجلسي

كشمش پلو از انواع پلو هاي ايراني است.

كشمش پلو يكي از غذا هاي ايراني است كه هم با مرغ و هم با گوشت چرخ كرده يا قلقلي مصرف مي‌شود. كشمش پلو گزينه خوبي براي افرادي است كه به غذا هاي شيرين علاقه دارند. در اين مطلب طرز تهيه كشمش پلو با مرغ مجلسي آمده است و ترش مزه بودن مرغ و شيريني كشمش باعث دلچسب تر شدن اين غذا مي‌شود.

مواد لازم تهيه كشمش پلو با مرغ مجلسي :
برنج: ۴ پيمانه
مرغ: ۴ تكه
كشمش پلويي: ۲ پيمانه
زعفران دم كرده: ۳ قاشق سوپ خوري
روغن: نصف پيمانه
پياز: ۲ عدد
فلفل دلمه اي: يك عدد
رب نارنج يا رب انار ترش: ۳ قاشق سوپ خوري
كره: ۵۰ گرم
نمك، فلفل و ادويه به ميزان لازم
هويج در صورت تمايل

طرز تهيه كشمش پلو با مرغ مجلسي :
يكي از پياز ها را خرد كرده، در روغن تفت دهيد تا نرم و طلايي شود. پياز داغ را پس از سرخ شدن كنار بگذاريد.

تكه هاي مرغ را با فلفل دلمه اي و پياز خرد شده، نمك، فلفل و ادويه مخلوط كرده، چند ساعت استراحت دهيد تا مرغ مزه دار شود.

در تابه اي مرغ هاي مزه دار شده را با مقداري روغن سرخ كنيد تا طلايي شوند.

سپس رب نارنج يا رب انار ترش را با يك ليوان آب جوشيده رقيق كرده و با پياز داغ روي مرغ ها بريزيد.

تابه را روي شعله ملايم بگذاريد تا مرغ بپزد و آب آن غليظ شود.

در صورت تمايل مي‌توانيد مرغ هاي سرخ شده را ريش ريش كنيد.
برنج را پس از خيس خوردن در آب و نمك، در آب در حال جوش بريزيد. وقتي برنج كمي نرم شد، آن را آبكش و سپس دم كنيد.

پيشنهاد مطالعه: اگر به غذا هاي شيرين علاقه داريد، مطلب مرصع پلو ، غذاي شاهانه را مطالعه كنيد.

كشمش را بشوييد و با كره تفت دهيد. درصورت تمايل مي‌توانيد مقداري هويج خلالي هم با كشمش تفت دهيد.

 

وقتي برنج دم كشيد، مقداري از آن را با كشمش سرخ شده، زعفران و روغن داغ مخلوط كنيد.

بهتر است از روغن حيواني استفاده كنيد تا غذا لذيذ تر شود.
در ظرف سرو ابتدا پلوي ساده را كشيده، تكه‌ هاي مرغ را روي آن بگذاريد و از مخلوط كشمش و برنج روي آن بدهيد.

كشمش پلو را با ماست و خيار يا سالاد شيرازي سرو كنيد.

براي ديدن مطالب بيشترمجله آشپزي مجله دلتا را بخوانيد.


برچسب:
امتیاز:
 
بازدید: <~PostViwe~>

+ نوشته شده: 1398/10/24 ساعت: ۱۵ توسط:deltafood :

مرباي زغال اخته ، صبحانه اي متفاوت

طرز تهيه مرباي زغال اخته را در مجله دلتا بخوانيد.

مرباي زغال اخته يكي از مربا هايي است كه كمتر درست مي‌شود، ولي طعم بي نظير و خاصي دارد. اصولاً مربا هايي كه با ميوه هاي ترش درست مي‌شوند، طرفداران خاص خود را دارند كه مرباي زغال اخته از اين دسته است. اگر دوست داريد صبحانه اي متفاوت را تجربه كنيد، حتما اين مربا را درست كنيد و از آن لذت ببريد.

مواد لازم تهيه مرباي زغال اخته :
زغال اخته: يك كيلو
شكر: يك كيلو
آبليمو: يك قاشق غذا خوري
وانيل: يك قاشق چاي خوري

طرز تهيه مرباي زغال اخته :
اين مربا را با هسته درست مي‌كنند. چون جدا كردن هسته آن دشوار است و ميوه را له مي‌كند.

زغال اخته را در قابلمه مناسبي بريزيد.

اگر زغال اخته سفت باشد، كمي شكر بريزيد و ده ساعت زمان دهيد تا آب بيندازد.

اگر ميوه زغال اخته رسيده و نرم باشد، احتياجي به آب انداختن و پختن قبل از قوام آمدن، ندارد.
پس از گذشت اين مدت، قابلمه را روي شعله ملايم بگذاريد تا ميوه ها كمي پخته شوند. فقط مراقب باشيد زمان زيادي روي شعله نباشند تا له نشوند.

وقتي زغال اخته ها كمي نرم شدند، بقيه شكر را يك جا ريخته، بگذاريد مربا قوام بيايد.

اگر طعم ملس مربا را دوست نداريد و مي‌خواهيد مربا شيرين باشد، مقدار شكر را يك و نيم برابر كنيد.
پس از اينكه مربا قوام آمد، شعله را خاموش كنيد. سپس آبليمو و وانيل را با هم در مربا بريزيد و آرام هم بزنيد تا مربا له نشود.

پيشنهاد مطالعه: اگر مربا هاي خاص دوست داريد، مطلب مرباي خرمالو ، صبحانه اي دلچسب براي روز هاي سرد را مطالعه كنيد.

مرباي زغال اخته آماده است. بگذاريد خوب خنك شود.

پس از خنك شدن مربا را در ظرف هاي شيشه اي بريزيد و در يخچال نگهداري كنيد.

اين مربا را چند ماه مي‌توانيد در يخچال نگه داريد و چون موقع پخت كمي آبليمو در آن ريخته‌ايد، شكرك نمي‌زند.

براي ديدن مطالب بيشترمجله آشپزي دلتا را بخوانيد.


برچسب:
امتیاز:
 
بازدید: <~PostViwe~>

+ نوشته شده: 1398/10/24 ساعت: ۱۴ توسط:deltafood :

آبگوشت ، غذاي نوستالژي خانواده

براي آشنايي با طرز تهيه يك آبگوشت خوشمزه ، با مجله دلتا همراه باشيد.

آبگوشت يكي از غذا هاي سنتي و قديمي كشورمان است كه بين مردم محبوبيت خاصي دارد. آبگوشت در شهر هاي مختلف به سبك‌ هاي خاص پخته مي‌شود. اين غذاي خوشمزه و لذيذ با مواد مختلفي مانند گوشت و حبوبات پخته مي‌شود. آبگوشت از آن دسته غذا هايي است كه دور هم مي‌چسبد و همه ايراني ها با اين غذاي بي نظير و عالي خاطره خوش دارند.

مواد لازم تهيه آبگوشت :
گوشت آبگوشتي: ۵۰۰ گرم
نخود: نصف ليوان
سير: ۲ حبه
پياز متوسط: ۲ عدد
لوبيا سفيد: نصف ليوان
گوجه‌ فرنگي: ۲ عدد
سيب‌ زميني متوسط: ۲ عدد
رب‌ گوجه‌ فرنگي: ۲ قاشق غذاخوري
نمك و فلفل به ميزان لازم

طرز تهيه آبگوشت :
نخود و لوبيا را از شب قبل در آب خيس كنيد و چند بار آب آن‌ ها را عوض كنيد تا نفخ حبوبات از بين برود.

گوشت را با نخود، لوبيا، پياز، سير و گوجه‌ فرنگي در قابلمه بگذاريد و ۶ تا ۸ ليوان آب روي مواد بريزيد. مي‌توانيد پوست گوجه‌ فرنگي‌ ها را قبل از ريختن در قابلمه جدا كنيد.

زير قابلمه را روشن كنيد تا آبگوشت با حرارت كم پخته شود و حسابي جا بيفتد. پس از جا افتادن، سيب‌ زميني‌ ها را به مواد اضافه كنيد.

پيشنهاد مطالعه: براي آشنايي با يك غذاي سنتي ايراني، مطلب زيره پلو ، غذاي سنتي ايراني را مطالعه كنيد.

زماني كه حبوبات نرم شدند، نمك و فلفل به غذا بيفزاييد. مي‌توانيد براي خوش‌ رنگ شدن، ۲ قاشق غذاخوري رب‌ گوجه‌ فرنگي در مقداري روغن تفت داده و به آبگوشت اضافه كنيد. اين كار را در صورت تمايل انجام دهيد.

نكته مهم در مورد اين غذاي سنتي اين است كه هرچه زمان بيشتري براي پخت آن صرف كنيد، جا افتاده‌ تر و خوشمزه‌ تر مي‌شود.
پس از اينكه غذا آماده شد، آب را در كاسه‌ اي كشيده و با نان تريد كنيد. مواد را هم بكوبيد و به‎ عنوان گوشت كوبيده سرو كنيد.

آبگوشت را با انواع مخلفات مانند سبزي خوردن، ترشي، سالاد شيرازي، زيتون، پياز و ماست مصرف مي‌كنند.

 

برخي براي اينكه طعم آبگوشت كمي ترش‌ تر شود، در آن ليمو عماني مي‌اندازند. براي اين منظور، يك ساعت قبل از آماده شدن غذا، دو عدد ليمو عماني را با چنگال سوراخ كرده و به غذا اضافه كنيد. در انتها و پس از پخت، ليمو عماني‌ ها را دور بيندازيد.

ديزي يا آبگوشت ؟
برخي به آبگوشت ديزي هم مي‌گويند. در واقع ديزي نوعي آبگوشت است كه در ظرف هاي مخصوصي به نام ديزي و در تنور يا فر پخته مي‌شود. در گذشته مردم مواد آبگوشت را در ظرف هاي ديزي سفالي يا ديزي سنگي مي‌گذاشتند و اگر در خانه تنور نداشتند، ظرف ها را به نانوايي مي‌دادند تا در تنور بگذارند و ديزي آماده شود.

براي ديدن مطالب بيشتر مجله آشپزي مجله دلتا را بخوانيد.


برچسب:
امتیاز:
 
بازدید: <~PostViwe~>

+ نوشته شده: 1398/10/24 ساعت: ۱۴ توسط:deltafood :

كلم پلو ، غذاي خوش عطر و ساده

كلم پلو از انواع پلو هاي ايراني است.

كلم پلو يكي از غذاهاي سنتي ايراني است كه بسيار ساده درست مي‌شود و طرفداران زيادي دارد. در تهيه كلم پلو از ادويه هاي مختلفي استفاده مي‌شود و به همين دليل اين غذا بسيار خوش عطر و بو است. براي آشنايي با طرز تهيه يك كلم پلوي عالي، با مجله دلتا همراه باشيد.

مواد لازم تهيه كلم‌ پلو :
برنج: ۳ پيمانه
رب گوجه فرنگي: ۲ قاشق غذاخوري
پياز: يك عدد
گوشت چرخ كرده: ۲۵۰ گرم
كلم پيچ: ۲۵۰ گرم
زعفران دم كرده به ميزان لازم
ادويه هاي مختلف به ميزان لازم
نمك و فلفل به ميزان لازم

طرز تهيه كلم‌ پلو :
پياز را خلالي خرد كرده و با روغن تفت دهيد تا سبك و طلايي شود.

انواع ادويه هاي دلخواه را با نمك و فلفل به پياز افزوده و خوب تفت دهيد تا خامي آن ها گرفته شود.

هر چه تعداد ادويه ها بيشتر باشد، كلم پلو خوشمزه تر مي‌شود.
كلم را هم خلالي خرد كرده و با پياز داغ تفت دهيد تا نرم شود.

رب و گوشت چرخ كرده را به مواد بيفزاييد و با هم مخلوط كنيد. وقتي رنگ گوشت تغيير كرد، آن را از روي شعله برداريد.

اين غذا را مي‌توان بدون رب هم درست كرد.
برنج را از چند ساعت قبل در آب و نمك خيس كنيد. آن را در آب در حال جوش بريزيد و وقتي كمي نرم شد، آبكش كنيد.

پيشنهاد مطالعه: براي آشنايي با طرز تهيه كلم پلو شيرازي خوشمزه، مطلب بفرماييدكلم پلو شيرازي با كوفته قلقلي را مطالعه كنيد.

كف قابلمه كمي روغن ريخته و نان يا برنج براي ته ديگ بگذاريد.

برنج آبكش شده و مواد را لايه لايه در قابلمه بريزيد. بهتر است لايه آخر برنج باشد.

مقداري زعفران دم كرده روي برنج بريزيد و شعله را زياد كنيد تا پلو بخار كند. سپس دمكني گذاشته، حرارت را كم كنيد تا برنج دم بكشد.

پس از نيم ساعت غذا آماده است. آن را در ديس بكشيد و با سبزي و سالاد شيرازي سرو كنيد.

كلم پلو رستوراني :
در رستوران ها مايه كلم و مايه گوشتي را جداگانه درست مي‌كنند. به اين صورت كه كلم و پياز را با انواع ادويه ها تفت مي‌دهند و لا به لاي برنج دم مي‌كنند.

سپس گوشت، رب و پياز داغ را با هم مخلوط كرده و پس از اينكه پلو دم كشيد، آن را روي غذا مي‌دهند.

در اصل در كلم پلو رستوراني، گوشت با برنج دم نمي‌شود.

كلم پلو بدون گوشت :
اين غذا را بدون گوشت هم مي‌توان طبخ كرد. به اين صورت كه گوشت چرخ كرده را از مواد لازم حذف كرده و بقيه مواد را با هم مخلوط و با برنج دم كنيد.

كلم پلو بدون گوشت مناسب افرادي است كه از گوشت قرمز پرهيز مي‌كنند.


طرز تهيه كلم پلو با گوشت قلقلي :
براي اين غذا گوشت چرخ كرده با مواد مخلوط نمي‌شود.

كوفته قلقلي را جداگانه درست كرده و كنار بگذاريد. وقتي كلم پلو آماده شد، آن را در ديس بكشيد و گوشت قلقلي ها را روي آن بگذاريد.

براي ديدن مطالب بيشتر مجله آشپزي مجله دلتا را بخوانيد.


برچسب:
امتیاز:
 
بازدید: <~PostViwe~>

+ نوشته شده: 1398/10/19 ساعت: ۱۲ توسط:deltafood :

كوفته مرغ ، غذاي ساده و خوشمزه

طرز تهيه كوفته ساده مرغ را در مجله دلتا بخوانيد.


كوفته مرغ نوعي كوفته ساده و خوشمزه و مناسب كساني است كه از خوردن گوشت قرمز پرهيز مي‌كنند. اين كوفته كه طرز تهيه آساني دارد، گزينه خوبي براي يك شام سبك يا پيش غذايي خوش طعم براي مهماني است.

مواد لازم تهيه كوفته مرغ ساده :
سينه مرغ: يك كيلو
تخم مرغ: ۳ عدد
آبليمو تازه: نصف استكان
زرشك: نصف فنجان
كره: ۱۰۰ گرم
پياز: ۴ عدد
رب گوجه فرنگي: يك قاشق غذاخوري
زعفران دم كرده: نصف قاشق چاي خوري
پودر سوخاري به ميزان لازم
نمك و فلفل به ميزان لازم
آلو در صورت تمايل

طرز تهيه كوفته مرغ ساده :
سينه مرغ را دو بار چرخ كنيد.

دو عدد از پياز ها را خرد كرده و كمي در روغن تفت دهيد. سپس با مرغ چرخ شده، تخم مرغ هم زده، پودر سوخاري، نمك و فلفل مخلوط كنيد و خوب ورز دهيد تا چسبندگي پيدا كند.

رب گوجه فرنگي را با كمي روغن تفت دهيد تا خامي آن گرفته شود. سپس ۳ ليوان آب با زعفران دم كرده به رب افزوده، بگذاريد جوش بيايد تا سس كوفته آماده شود.

در صورت تمايل مي‌توانيد در سس كوفته آلو بريزيد.

دو عدد پياز ديگر را در روغن تفت دهيد و پس از سرخ شدن با زرشك مخلوط كنيد.

از مايه كوفته به اندازه يك نارنگي كوچك برداشته، وسط آن كمي از مخلوط زرشك و پياز داغ بگذاريد و سپس آن را گرد كنيد.

پيشنهاد مطالعه: براي آشنايي با يك كوفته ساده و خوشمزه، مطلب كوفته نخودچي ، ترش و شيرين را مطالعه كنيد.

كوفته ها در سس بيندازيد تا بپزند. وقتي سس كمي غليظ شد، نصف استكان آبليموي تازه در آن بريزيد تا يكي دو جوش بخورد.

اگر طعم ترش را نمي‌پسنديد، آبليمو اضافه نكنيد.
پس از گذشت نيم ساعت كوفته آماده است.

در صورت تمايل مي‌توانيد مقداري سيب زميني سرخ كرده با كوفته مرغ سرو كنيد.

كوفته مرغ را با زرشك، گردو و جعفري تزيين كنيد.

براي ديدن مطالب بيشتر مجله آشپزي دلتا را بخوانيد.


برچسب:
امتیاز:
 
بازدید: <~PostViwe~>

+ نوشته شده: 1398/10/19 ساعت: ۱۱ توسط:deltafood :