آش اسفناج، سبك و مقوي
آش اسفناج غذايي سبك و مقوي است كه با برنج، حبوبات و اسفناج پخته ميشود.
آش اسفناج يكي از آشهاي خوشمزه است كه راحت تهيه ميشود و به برطرف شدن سرماخوردگي كمك مي كند. در اين غذا از سبزي آش استفاده نميشود و سبزي آن فقط اسفناج است. در صورتي كه فصل اسفناج نبود، ميتوانيد از برگ چغندر براي تهيه اين آش استفاده كنيد.
مواد لازم تهيه آش اسفناج :
اسفناج: يك كيلو
برنج: نصف پيمانه
لوبيا چيتي: نصف پيمانه
عدس: يك پيمانه
ماش: نصف پيمانه
پياز: ۲ عدد
سير: ۳ حبه
كشك: يك قاشق غذاخوري
آويشن: يك قاشق چايخوري
نمك، فلفل و زردچوبه به ميزان لازم
نعناع داغ به ميزان لازم
طرز تهيه آش اسفناج :
حبوبات را از شب قبل جداگانه خيس كنيد تا بهتر پخته شوند و نفخ آنها از بين برود. در اين مدت يكي دو بار آب آنها را عوض كنيد.
لوبيا را پس از خيس خوردن بپزيد و كنار بگذاريد.
پياز و سير را ريز خرد كرده و با مقداري روغن تفت دهيد تا طلايي شوند؛ سپس با عدس، ماش، برنج و ادويهها به لوبياي پخته شده اضافه كنيد.
براي تهيه اين آش ميتوان به جاي برنج از بلغور گندم يا جو استفاده كرد.
وقتي تمام مواد پخته و برنج له شد، اسفناج خرد شده را به آش افزوده، كمي شعله را زياد كنيد تا حدود بيست دقيقه بجوشد و لعاب بدهد؛ سپس حرارت را كم كنيد و در ظرف را ببنديد تا اسفناج بپزد.
در نيم ساعت پاياني پخت، مقداري نعناع داغ و يك قاشق كشك به آش افزوده، صبر كنيد تا خوب جا بيفتد.
وقتي آش آماده شد، آن را در كاسه بريزيد و با پياز داغ، نعناع داغ، سير داغ و كشك تزيين و سرو كنيد.
در صورت تمايل ميتوانيد گوشت قلقلي درست كرده و هنگام سرو در آش بريزيد تا مجلسي شود.
براي ديدن مطالب بيشتر مجله آشپزي، مجله دلتا را بخوانيد.
برچسب: